Advies en interim

kennis

De jarenlange ervaring in binnen- en buitenland delen Pieter en Adriaan graag met opdrachtgevers (eigenaren van markante locaties met exploitatie vraagstukken).
Vaak is de frisse ondernemersblik al voldoende om het verschil te maken en coachen zij het managementteam voor een jaar. Ook kunnen zij de tijdelijke leiding overnemen van een bedrijf óf bedrijfsonderdeel als er een crisissituatie is ontstaan. Veelal doen zij dit voor de afdelingen verkoop of marketing. 

Schermafbeelding 2019-07-30 om 15.05.09.png
 

cases

kg.jpg

KASTEEL GEMERT

In 2017 heeft The Attention Group projectontwikkelaar BL Huisvesting ondersteund  met de prijsvraag die was uitgeschreven voor Kasteel van Gemert. In nauwe samenwerking met de projectontwikkelaar en architect zijn alle gastvrijheidsconcepten ontwikkeld en zijn verschillende presentaties in boekvorm, brochures en website uitgegeven. 

Na het voorbereidingstraject volgde de presentatie aan de eindbeslisser en is de prijsvraag gewonnen. Momenteel is The Attention Group betrokken in de tweede fase van de herontwikkeling en zorgen zij er mede voor dat de ruimtelijke ontwikkelingen operationeel worden door vertaald (te denken aan hotel, restaurant, congrescentrum, etc.)

De betrokkenheid bij deze in het oog springende herontwikkeling duurt tenminste tot eind 2019.
 

EUSEBIUSKERK

De stichting Eusebius Kerk Arnhem moet de komende jaren een professionaliseringsslag maken in met name hun commerciële exploitatie. Naast al de restauratiewerkzaamheden dient ook de congres- en evenementenlocatie te groeien.
The Attention Group is gevraagd het leiderschapsteam in kwaliteit te laten groeien, de operationele processen inzichtelijk te maken en een toepasbaar marketing- en verkoopplan te ontwikkelen en uit te rollen. Dit alles is gericht om direct een hogere EBITDA te behalen. 

SLOT ZEIST

In nauw overleg met de gemeente Zeist heeft The Attention Group de volledige exploitatie verzorgd van Slot Zeist in 2015. Deze bijzondere locatie heeft een iconische uitstraling in de regio en het was groot belang dat er bestuurlijke- en organisatorische rust kwam rondom dit veelbesproken project.
Naast het bedenken van nieuwe exploitatievormen, moest het Slot ook weer in de harten van Zeistenaren worden gesloten. Geen sinecure taak , maar gezien de vele reacties na afloop van deze bijzondere opdracht een geslaagd exploitatiejaar.